Friday, 10 May 2013

              Assalamualaikum , dan selamat sejahtera :) . semua sihat ? saya sihat :) . Harini agak membosankan kerana duduk sahaja dirumah mama sambil melayari internet dan MEMBACA BUKU . Sepatutnya pagi tadi aku pergi jogging dengan Izwan, Lan dengan Acap . Tetapi disebabkan taknak biarkan adik aku keseorangkan dekat Meru , terpaksalah pergi balik Meru jap . Mama pulak balik lambat . pukul 2 baru balik ofis , haih . 

             Exam , lusa, dan aku still banyak tak baca lagi , maybe aku akan mati lusa ni bila hadap kertas soalan :3 . tapi takpa, tawakal je lah . haha . 
     
          Btw, semalam member aku bagitahu aku ayah dia sakit , memang sedih , aku kesian dekat dia , dia kira rapat dengan aku , aku suka kacau dia dekat kelas , tapi dia tak pernah benci aku . dia lagi backup aku . Cuma dia cakap dia menyampah dan menyakitkan bila layan perangai aku . hehehe .
Aku harap ayah dia selamat dan sihat . Ayah dia dah lah baik . support class aku :) . 

    Saya akhiri dengan tasbih kifarah dan surah al- ash . Marilah sama-sama doakan supaya ayah rakan saya sembuh dengan cepat . #NUR FARHAN HANIS BINTI BADROLHISHAM#

Saturday, 20 April 2013

SEKOLAH BARU

Asalamulaikum , saya ada sekolah baru . HAHA , Sekarang saya pelajar KOLEJ VOKASIONAL KLANG . Pertama sekali saya memang bahagia dekat sekolah baru saya .haha . Banyak ilmu yang rakan sebaya saya tak pelajari , tapi saya sudah pelajari . saya didedahkan kemahiran sejak umur 16 hingga lah saya 20 tahun dan saya insyallah graduate sebagai diploma dalam bidang TEKNOLOGI PEMBINAAN .

  barubaru ni sekolah saya menjadi tuan rumah KARNIVAL VOKASIONAL 1 MALAYSIA . Course saya telah membuat satu glass house berasaskan GO GREEN . alhamdulliallah . projek tu berjaya lah . Banyak peningkatan dalam jurusan kitorang .

  SAYA berharap saya dapat mencapai cita-cita saya dan menjadi orang yang berguna .

                                                        MEMBANCUH KONKRIT .
INI MASA KARNIVAL ! MALAYSIA .


Kenangan yang saya takkan lupakan , mahal harganya .Saya berdoa mereka berjaya bersama-sama saya :)
saya sayang mereka <3



Amirul(sabak bernam) 
Faiq (belon) 
Hazmi (apai)
Aiman 
Afiq (pendek)
Haziq
Zul(zain)
Naufal (korea)
Azroy (ABNG LONG ROY)
Hakim (meow)
Hadi (komen)
Izdhar (mok )
Akid (bonai)
amirul (kechik)
sabrina (sab)
amira (pelat )
ain nur amani
fatin
Farhan Hanis (yang gembira)
aliya
Haida
Nabila
Wan
Nisha
syameera
Ajlaa
Najwa
Farhana
sabrina (Bina)


Friday, 7 December 2012

Aisyah

assalamualaikum,firstly dah lama aku dah lama tak on blog . harini aku nak cerita dan kongsi kesedihan yang aku pada kauorang . dua bulan bersama dengan seseorang ni , banyak aku belajar tentang kehidupan ,aku belajar HUKUM KARMA . tulah balasan orang  yang pernah menyakiti hati seseorang . Aku cuba untuk terus mendekatkan diri dengan tuhan dan cuba untuk ikhlas . 
     
  Berbalik ceritta aku . hati aku pernah diterokai seorang wanita yang agung dan seorang yang aku rasa sempurna untuk aku . dua bulan aku bersama akhirnya aniversery ke dua bulan, dan dia cakap "kita tiada apa-2 , kbye ". masa tu aku dekat JJ bukit Tinggi dengan family aku ,  perasaan aku mula hancur . Aku cuba nak pujuk dia.Tapi aku lemah dan lastly aku terima dengan pasrah . Aku perlukan ketenangan dengan masalah aku lagi , dan kesilapan aku . Aku holiday dekat rumah mama . 

  aku terdengar ceramah yang "orang yang jauh dengan ALLAH akan hilang kurniaan daripada rahmat-NYA ." Lagi aku sedar kesilapan aku , Dulu aku ingat Allah, bila aku susah , bila senang aku lalai dan aku berlinang di dunia yang penuh ujian  ni . Aku sedar tapi bukan sepenuhnya . LIFE MUST BE GO ON . dan kerana itulah aku kena terima dengan keikhlasan hati aku . 

  Now aku tiada teman untuk berkongsi. Biarlah kesilapan yang dulu mematangkan aku . Aku terbaca artikel, yang menyatakan"KITA MESTI BERSYUKUR DAN GEMBIRA APABILA DI UJI ALLAH" ini kerana allah masih sayangkan kita dan ingin aku sedar di dunia yang fana ni . 

   Kesimpulanya, janganlah kita biarkan peluang dan masa di dunia ni , gunakan sebaik-2 dengan terbaik ! :) . 
assalamualaikum :')

Kalau ada jodoh jumpa lagi awak. saya dapat jumpa awak last dekat kelantan nanti amik result , harap you maaf kan i kalau i salah :(